"in sweden on merry christmas, you sing"

.. det förklarade en kines för oss idag, han hade sett det på tv. sen förklarade han också att på nyår i shanghai sitter man framför tvn och "you know, eat fruit"

idag var vi ute från hotellet redan kvar över tio men så värst pigga var vi inte. först tog vi en taxi till yu garden. det var en harmonisk upplevelse, ett skönt sätt att komma ifrån all hets och stress i den här staden med 17 miljoner människor. efter det gick vi i gamla stan och fyndade. följde även med två kineser hem, men det var inget fejk som föll oss i smaken idag. bortsett från en klocka som sanna ville ha för en hundring, men det gick dom inte med på.

nanjing road stod näst på schemat, vi skulle leta på en marknad som senare visade sig var stängd. där åkte vi ett litet sightseing tåg på denna 700-husnummer långa gata. det kostade oss två kronor.
från den gatan provade vi oss på att sitta bak på en mopedtaxi, skitkul, om du inte tycker det spelar nån roll om du kommer fram död eller levande. museet vi skulle på var stängt fick vi förklarat för oss av en tjej från hong kong som vi smygmyste lite med. vi utbytte tips och sevärdheter med varandra och efter det satte vi kurs mot science and technology museeum (tom tits). där hade vi ca en timme på oss innan dom stängde. vi sprang igenom tre våningar men vi hann prova på det mesta.

men tro inte att vi gav oss för idag utan vidare till hamnen för att åka båt längst floden som delar shangahi i två. där fick vi se shanghais världsomtalade skyline. HÄFTIGT!

nu är klockan nästan 22.00 och vi har varit igång i 12 timmar. det är lov att vara trött.




båtturen får fem av fem toasts, kanonkul!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0