"dagen var lite för perfekt för att den skulle sluta lika bra"

Flygresorna till Shanghai var allt annat är normala. på flyget från stockholm till oslo var det en kvinna som var flygrädd o ville inte med, men det ville tydligen hennes bagage, men så fick det inte gå till så de slängde ut hennes bagage, och senare hela hennes familj då de inte heller va med. sen på flyget till frankfurt var det ett stort landslag med och på planet till shanghai var det ett par som nästan låg med varann i sätet. eller iaf så låg han med henne, hon verkade inte så intresserad. sanna plockade fram sitt bry-kit och kunde sen sova gott tills det blev en massa turbulens. då blev lisa ganska glad då hon knappt kunde sova alls.

Väl i Shanghai tog vi det snabbaste tåget i världen, det kom upp i 431 km/h!! sen tänkte vi att taxi kunde ju va en bra idé, men den taxiresan tog oss mer än en timme, i bilkö.

Taxin släpper av oss i något som känns som Zagreb. han fick inte köra längre på vägen och vi fick därför hitta fram till hotellet själva. vägen dit var hård och vi möttes av en hel del otäcka typer som trycker upp nyckel i ansiktet på en som vi tror har en ankytning till taxi, dom lagar mat på gatorna, letar efter sten i ruiner och ropar saker på kinesiska. Vi kände oss minst sagt som turistatraktioner.
Väl framme på hotellet var allt skit bra, mycket bättre än förväntat.

Taxi ner på stan igen för att äta middag på ett kinahak, inget speciellt i stilen, men väldigt god mat. Vi beställde in 5 olika rätter med dricka för endast 117 kr. 12 slaget hade vi först tänkt att fira vid The bund, minst 1 miljon människor var där (på riktigt) vi var jätte rädda för att komma ifrån varandra. Men vi ombestämde nyårs planerna och tog taxi till Jin mao tower som är världens 5e högsta skyskrapa. Högst upp på våning 88a tog vi oss ett glas med en obeskrivligt fin utsikt över hela shanghai. 12 slaget blev över all förväntan. MEN en dag kan ju inte vara så perfekt.
När vi var färdiga med nyårsfirandet ställde vi oss i Jin maos hotell taxi kö. 30 min. Bestämde oss för att istället för att gå en bit och hitta en egen taxi. 1 timme. Väl tillbaka på Jin mao ställde vi oss i kön igen, här stog vi nu i 2 timmar. När vi är på 8de plats i kön brister det för lisa. så vi går in och ser vad det finns för alternativ. Det hela slutar med att vi åker med en av hotellets bilar för 350 kr istället för 23 som vi åkte dit för. När vi kom hem var vi så genomfrusna att vi tog på oss allt vi hade i princip. Det är KALLT här.

Nu ligger vi och äter godis i sängen o kollar på ett shanghaiprogram på tv, imorn ska vi kolla vad frukosten har att erbjuda och sen kolla in en massa marknader, vi tar det lite som det kommer då det fortfarande känns som vi är på ett flygplan.

GOTT NYTT ÅR ALLA DÄR HEMMA KL 07.00 IMORGON!!!


här uppe firade vi in det nya året!


hejdå torsåker

även fast jag alltid hoppas på att sista kvällen aldrig kommer så gör den det likförbannat. allt är packat och klart och imorgon är det uppstigning klockan 04.50. det är mitt i natten.
men som sanna sa, vi ska ju till kina så vad har jag o va bitter över?!

shape up lisa, skärp dig.

stressigt

Igår var de soft att vara ute och dricka lite öl. Det blev virran, tess och gisela och lite andra oväsentliga. Det blev ganska sent. Jag och Virran sov hos Tessan, och hon någon annan stanns.
 Väcks vid 8 på morgonen bara en timme efter att Virran har dragit på jobbet. Matilda, tessans syrra, ville att jag skulle vara med tiger, för nu var det hennes tur att sova. Så jag sätter Tiger längst in mot soffryggen och lägger mig i skedposition så han inte ska rymma, medan jag sover lite. Lyckades väl sova i 40 min i alla fall innan det var dags för honom att kila runt. Tessan kom hem och rädda mig nån timme senare då kunde jag åka hem för att hämta bilen och ta mig vidare till naprapaten, igen.
Den här gången var det lidelse, körde nån ström genom ryggen, akupunktur och lite knäckning. Snart ska den väl vara bra.
Ssen blev det lunch med Gisela och Carro på cupido, och sen hämta mamma på jobbet. Sen somna jag och de va den dagen.

Hade ju velat säga hejdå till flera, och hej till ännu fler under min vistelse här men det hinns inte alltid med.

Nu ska det faktiskt bli lite skönt att sätta sig på flyget tillbaka till oslo i morgon bitti.
/S

1 day to go

Jag har packat min väska, tvättat mina kläder och skrivit halvfärdig "saker jag vill göra i kina" lista. Bara för att få min sista tid i Uppsala så stressfri som möjligt. Ikväll ska jag ut och dricka öl med mina kära Tessan och Virran. Alex är också sugen, kanske även Oskar.
Nu sitter jag och dricker kaffe, sminkar mig och kollar E.M.Ds mobilbloggar, dom är ganska snygga tycker jag.
Ska försöka mig förbi Gisela innan ölen, om nu inte ska me ut, det är oklart.

Näst sista kvällen hemma :'( Lollo drog till London idag, helt utan förvarning, så jag missa att säga hejdå till henne, de va lite klantigt av mig.


Men men egentligen inte alls bitter, jag ska ju till Kina.

/sanna

usch jaa

jag är också nervös inför shanghai, jag har inte ordnat med nått. Men visst sa vi 10 saker man vill se, och så kan vi säga 5 saker man vill göra. Jag gör nog det i morgon kväll kanske. Jag blir så stressad av att bara tänka på saken. Hur mycket fickpengar ska man ha då? Det är ju kanske kul om vi har lika mycket?

LIIIIIIIIIIIIISSSSSSSSSSSSSAAAAAAAAAAAAAAAA

/S

shanghai

måste erkänna att jag är ganska nervös inför våran kinaresa. eller nervös o nervös... men det känns som om allt kan hända. när jag skulle på jordenrunt resan var jag inte ens såhär nervös. och nu ska vi bara vara borta i åtta dagar.
smårädd för att ingen kommer förstå oss, att vi kommer missa plan och typ missa att göra en massa för att åter igen, ingen kommer förstå oss om vart vi vill. nu sitter jag o skriver packlista eftersom jag absolut inte vill ha för mkt med mig, vi ska ju shoppa där.

det är bara tre dagar kvar!!!!!

nu ska jag leta upp vad en klubb heter där spriten flödar, tjohoooo!

(sanna, kom ihåg våran läxa!!)


bakisdag

egentligen har jag ingen ork att blogga just nu men om jag inte gör det blir det aldrig av.
Juldagen blev ju som förväntad, med lite lite oförväntade inslag. Middag hemma oss emma med dom allra finaste tjejerna, jäkligt trevligt såklart. Drog en bulle över till oskar och resten av grabbgänget, där var det full rulle i knappa timmen. Drog vidare till bj, och efter en shot (möjligtvis fler) är kvällen oklar. Efter att ha tagit beslutet att jag är för full och inte orkar med mig själv, bestämde jag mig för att ta mitt pick och pack. Nu är allt jävligt oklart. Sitter i en bil på väg hem med en okänd kvinna, ingen aning om vem hon är och varför jag åkte med henne, men de va ju gratis och gratid är alltid gött. Kräka lite i bilen, för att tillägga i en påse, kommer hem innan kl ens har slagit 1 misstänker jag. Möts av en förvånad mamma i dörren, som tycker att jag är hemma tidigt.
Försöker hålla masken i sådär 10 minuter och sitter i soffan och småpratar, det skulle jag inte ha gjort. punkt.



dagen har varit fruktansvärt ogivande. Legat och tyckt synd om mig själv i min säng, vägrat svara på sms och samtal. bry.
Vid 8-9 var det dags att rycka upp sig, åkte och hämta upp oskar för att ta oss vidare till Alex där fler av grabbarna var. Blev en film och lite fifa. Nu är jag hemma, och nu vill jag sova.

God natt, /sanna

dan efter dopparedan



då var julafton över för detta år. hade en jäkligt mysig jul iår, som alla andra år. först kom lite folk hit på julmiddag mitt på dagen, efter kalle och kan du vissla johanna drog vi iväg till samma släktningar o öppnade paket. först mer julmat och fika. och efter paketen blev det julmat och fika. fan va mätt jag var.

spelade roliga sångspel till klockan halv två på natten. jag fick en massa bra igår o det va så kul o se hur mina julklappar uppskattades :)

idag har jag varit hos klara o hälsat på, hon åker redan ikväll så nån fest för henne blir det inte. vi drog ut en sväng på sparkarna haha. det var läskigt, så hur fan ska jag kunna åka nå skidor i vinter?
jag saknar klara, jag vill inte att hon ska bo i malmö. och oliver har blivit så stor, och skulle visa mig alla leksaker han hade :)



nu blir det tårta!
/lisa


det köps ju...

... julafton är helt avklarad, helt okej smärt fritt men kanske ändå inte helt. Av olika anledningar. Jag har varit ledsen men inte alls för de saker jag trodde att de skulle bero på. För att inte låta som en fjortis som "make up her problems".
Mina julklappar var ju kanon, och dom jag gav bort var ju exemplariska.
Nu är man hemma efter en oplanerad utgång, såhär på julafton, som egentligen är strängt förbjudet. Men var inte nere på stan fören kl 00 så det ÄR okej.
Fan va goa dom är, grabbarna, mina grabbar som gärna vill kalla dom, men jag vet inte alls om dom känner lika, men det återstår att se i morgon när the day har kommit. Som man har längtat. Låt det bli en bra dag, men det blir det, då är oskar hemma också.

God jul Lisa

/sanna

jul

Det som är så bra med just den här julen är all denna snö, det som är mindre bra är att jag inte har något att göra. Jag har spenderat den senaste timmen framför xboxen och spelat massa oviktiga spel medan mina föräldrar är ute och åker skidor.
Från en jul som bara skulle bestå av oss tre har nu utvecklat sig till att min syrra och hennes "pojkvän".
Konstigt tycker jag.
Just nu undrar jag var familjedemokratin tagit vägen.
Jag har i alla fall, moget, erbjudit mig att hämta dom i stan, det kan väl inte bli annat än kontsigt, konstigt, men jag har seriösa tankar om att bli full i kväll så det kanske blri ett bra slut ändå.

Inget är väl deppigare än att blogga på julafton så nu är jag färdig!
/S

dan före dopparedan

eller tekniskt sett så är det julafton nu :)
idag har jag gjort en massa nyttiga saker. mest hjälpt mamma med allt hon beodrar mig att göra. ALLT ska tydligen vara perfekt och minsta lilla hörn jag missar är jag tvungen att göra om allt, suck. men annars har jag hjälpt till o handla julmat. och handla julmat här i torsåker är en upplevelse, iaf om man jämför med vilken annan mataffär som helst som jag handlar på.

när man kommer in i affären hejjar man på kassörskorna eftersom dom är gamla klasskompisar/från samma skola eller rent av grannar. sen när man kommit en bit in i affären stöter man på en ganska nära vän som liksom en själv är hemma på besök, sen kommer morfar, gamla läraren, mammas kompis, pappas kompis, familjevän, klasskompisen och brorsans vänner... listan kan göras lång. och ska man fråga nåt om någon vara går man bakom disken och pratar minnen med de som jobbar. "ni veet, den där osten jag hade på min fest förra året!" och fast dom inte ens hade satt sin fot på den festen kunde dom fan plocka fram ostjäkeln. en affär bara dubbelt så stor som bunnpris i norge tar plötsligt två timmar att bli färdig på.

när jag stod o plattade håret idag kom en överaskning också "HEJ, NU ÄR JAG HÄÄÄÄR! VART ÄR LISA?!" är det nån som kommer in i huset o skriker. solskenet klara kom inhoppandes med en julklapp :)

annars mår jag kalas. lider dock lite med sanna nu!

föresten, för att korrigera mitt förra inlägg lite. jag är inte kanonnöjd med håret. det hade kunnat bli så mkt bättre om hon bara hade lyssnat på mig.

/lisa

love

juste jag fick en jätte fin film av nickman idag också :) han e så fin, och ett samtal från alman, jag älskar mina vänner

/san

bratungar

Äntligen är det över, alla julklapparna färdiga.
Var hos optikern idag, försämring på båda ögonen, så jag drog till med ett par linser direkt och för ett halv år framåt. Sen mötte jag upp Lollo och vandra runt me henne en snabbis, träffa pappa, och sen för att hämta virran. Vi drog till Ikea där jag stod och hade ångest ett bra jävla tag, men köpt är köpt och går alltid att lämna tillbaka.
Hem resan är också bokad nu efter ett juligt samtal med Lisa.

jag är så jävla färdig me allt, fan va färdig jag är.

Jag ser inte så mycket fram emot julen som jag gjorde för några veckor sen, jag har gråtit och kräkts lite, men det känns något bättre.


/sanna


Uppsala

eftersom jag och lisa har lovat varanda att vi ska blogga varje dag när vi e hemma för att hålla lite koll på varandra så är det precis det jag ska göra nu, även om jag fryser och bara vill sova. Det är något med att bo i hus, det ska tydligen vara 20 grader varmt i mitt rum enligt pappa, men de e ju skiiit kallt.


Dagen har i alla fall varit sjukt effektiv, i love körkortet och bilen.
Börjde dagen med att dra till naprapaten där jag var i en timme. Fick lite akupunktur och en genom knådad och knäckt rygg när jag var färdig. Det kan man kalla obehagligt, ska dit igen på måndag. Min rygg är "under all kritik" som han uttryckte sig.
Efter det blev det möte med Lollo och Emelie, men sist nämnda skulle på egna äventyr så jag och Lollo gick och hälsa på Emma på Gant, där jag i typ en timme stod och valde julklappar till mina föräldrar, jag vet vad jag ska ha men tro fan inte att de va lätt att välja färg och form.
Sen blev det fika med världs bästa Alex, en kaffe i Saluhallen och en kopp te hemma hos honom. Så drog vi vidare till Virran där jag fick VÄRLDENS finaste julklapp. Fan va man uppskattar genom tänkta jäla mys presenter. usch va fint. Hon e fin. Hon fick sin student present också och blev as glad, så jag e nöjd.
Efter lite kaffe och psyko snack så blev de drive in donken för mig å Alex i lite bil mys och nu e jag hemma. Jag älskar att vara hemma när jag väl är det.

I morgon ska jag till optikern, de ska tydligen bli tråkigt.

/Sanna

torsåker

så heter det där jag kommer ifrån, TORSÅKER inte TORSHOV sanna. well well. planet igår var ju såklaart försenat det med, sanna skyllde allt på mig eftersom jag har en tendens att alltid hamna på försenade plan. men iaf, ca halv tolv var jag hemma och låg i mitt iskalla rum. dom spar tydligen på elen när jag är borta och då tvingas man sova med kläder på! brrrr. och imorse var dte ingen tid för att ligga o njuta i sängen. upp o hoppa halv åtta för att sen springa upp o säga hej-godjul-hejdå till farmor eftersom jag nog inte kommer se henne mer nu när jag är hemma.

sen bar det av till sandviken där optikern stod först på listan. en timme var jag inne o pratade med världens snällaste tant. besöket slutade 900kr senare och med linser i påsen, nu ÄNTLIGEN ska jag se igen! dock bara på ett öga, det ena var sämst men det andra var bra. dock hade jag brytningsfel och dåligt med vätska i ögonen, man lär sig nåt nytt varje dag!

 efter det var det dags att klippa sig, hejdå långa håret. jag är kanonnöjd.

efter lite mcdonalds och lite julklappsinköp ligger jag här i mitt kalla rum igen o funderar på om man ska sova med vantar inatt?



LISA


julklapp i förskott

min dator är helt död, det tar 10 minuter att starta den o när man väl är inne kan man inte göra det man ska, allt tar för lång tid. youtube och skype och sånna nymodigheter betyder döden för den. och vad kunde inte vara en bättre julklapp av johan, en mini-pc!! tror ni jag dog lite inombords av lycka?

TACK VÄRLDENS BÄSTA JOHAN!!!


öl

Ikväll spelar a1 här i oslo, och jag vill sjukt gärna gå, men har ingen att gå med såklart. Skickat desperata sms till mina kollegor, men får inget svar.
Hur som hellst har vi dragit igång med öl redan nu, kan inte hålla mig, jag vill va full! det är ju skit kul.

Jag är färdig med julklappen till eric, ska bara klippa ut det på jobbet.

Nu längtra jag mer än någonsin till måndag.

/sanna

dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dopparendan

julmys, julmys och julmys. det är det enda vi pysslar med här hemma. ostbricka och julbord blev det häromdagen, så johan och ricki kom på besök för att mätta sina magar. sen håller vi väll på o småplockar lite inför the big day, då vi åker hem för jullov! endast FEM dagar kvar.

imorrn är det nissefest på jobbet och då ska man vara små tomtar, vi också hade vi tänkt... så idag ska vi gå på stan när sanna slutat och shoppa lite. jag fick sluta två idag. det betyder två timmar ensam hemma, men vad ska man göra?? ska nog ta mitt pick o pack ner på stan lite tidigare.

sen är det nån som kryssat över mitt ansikte på bilden på mitt skåp, den som sanna gjorde. jag tror nån på jobbet vill se mig död, det säger iaf sanna.

LISA

Om man har sanna som hemlig nisse kan vad som helst dyka upp på skåpet


aldrig har det varit så skönt att borsta tänderna

Fan vad man bara älskar söndagar i december. Heldagsmys står på schemat all söndagar.
Var på stan tidigare och vandra på aker brygges julmarknad, runt skridsko isen på nationalteatern och vidare till Kattas gamla jobb och dela en pizza.
Hemma igen körde vi på med julfilm, såklart, Four Christmases, den var toppen. Till det blev det lussekatter, pepparkakor och julmust.

Nu är det snart dags för paradise hotel.

Och även fast helgen har varit så jävla mysskönchillavslappnande så längtar jag ändå till jobbet i morgon, att få se alla dom små livens söta små leenden när man möter dom på morgonen är oslagbart.


Nu är det så jävla snart jul, bara en vecka kvar tills man flyger hem, OM jag längtar, usch.


/S

LUCIA

vi har haft en väldigt mysig luciamorgon här på dronningens gate, efter en dusch åt vi gröt som sanna stått och lagat. det blev julbröd framför pettsson och findus filmen, som vi dock somnade till. en powernap efter frukost är perfekt!

nu har vi styrt upp oss lite och ska ta oss ner på stan, hoppas på att se nån lucia. men i det här landet finns det knappt nån lucia så långt ögat kan nå, så vi kan nog lägga ner dom önskningarna. ikväll blir det iaf lussefika.

och igår var jag o katta ute och drack öl på people's. det va mysigt :)

LISA


kul



- kunde jag ta lite sinksalva av dig?
- Jadå, den ligger i stjärt påsen inne på mitt rum i garderoben.
- Har du en stjärt påse? (fullt seriös fråga)

Harry tur...

...ja så kallar norrmännen det när dom åker till sverige för att köpa billiga saker, och det är precis vad jag har gjort idag, med två norrmän. Jag, Natalie och hennes kille åkte över till Nordbyn och shoppa. Skit mys var det. Jag gick loss på rusta och köpte en gigantisk snökula, ni vet en sån som det snöar i, nu tror ni att jag med stor, menar stor som i typ 5*5 dm lr nått... nej nej, denna är typ 1*1 meter som man har på golvet inne eller ute, så jäääävla fin. Hoppas bara den funkar, ska blåsa upp den snart innan Lisa kommer hem tror jag.
Även ett 4 pack julmust slank ner i shoppingpåsen, och lite annat smått och gott.

Kvällens planer är oklara hoppas på nått kul...



en espresso vore gott

Igår var man hemma hos grabbarna och myste. A doubble shot of espresso och mys rullen "the terminal".

Som kaka på moset så var man ju väldigt trött idag dåå, men de gjorde inget, för soom jag hade längtat. För att undvika allt rabbalder om sig själv överförde jag allt fokus från julfesten på Lisa, det funka!!
Eric är i alla fall fortfarande kär i mig, det känns bra. Han hade dock inga popcorn med sig idag, men kanske i morgon.

Efter att ha sovit bort halva eftermiddagen idag såg vi en film, saving christmas, hittades i Tankafetts julkalender, mys.

/Sanna

helgen i bilder


Armen i vinkel, blicken i skyn

en raserad självbild och frånskilda föräldrar, kan det vara svaret !?


FYYY FAAAN vilken dunderbar helg jag har med min kära Lisa. Inleder med världens längsta jobb dag i fredags som vi aldrig trode skulle ta slut. Men när den till slut gjorde det, så var det fort hem som gällde, sova en 40 minuter. När lisa kom hem 1 timme senare körde vi fort igång med klädsel, smink och hår. Det var nämligen dags för julbord med jobbet. Julbordet vi längtat efter i flera veckor.

Vi spontan beställde en limo här om dagen för att få den sista nichen på en perfekt kväll. Och perfekt är bara förnamnet på va kvällen kom att bli. Vi möttes upp hemma hos oss innan för att hinna med ett glas innan limon kom, så gle vi runt i den en timme innan det var dags att kliva in på yayas där resten av kollegorna satt och vänta. Fint folk kommer ju alltid sent.
Man kan väl säga att jag och Lisa stal showen två vinflaskor senare, shots och svenska snapsvisor.
Vi drog alla till friday´s senare där Lisa fick den fantastiska idén att shota upp alla våra pengar, vilket vi också gjorde. En kastspya senare klarade jag mig rätt fint, medan det bara gick utför för lisa. På vägen hem, brilljant idé att ta av sig skorna så det skulle gå fortare att ta sig hem. Men det resulterade i en gråtande, skikande och våldsam Lisa som jag och richard fick dra/bära hela vägen hem. "huvudsaken var väl att vi kom hem" tänker väl Lisa. Hon var i alla fall glad att hon kunde underhålla oss.


Lördagen var tung, de tyckte i alla fall Lisas huvud som vägrade att rsa sig från huvudkudden hur mycket vilja Lisa själv än hade. Till slut, vid 16 tiden lyckas vi båda vakna till liv, den ena betydligt mycket mer energisk än den andra. Men inget stoppar Lisa. Så på med ny mask och borsten genom håret, och nu var det dags för backstreet boys. The greatest of them all. Snuskigt bra konsert, själv lyckades man ta sig till toppen och bara snudda lita lätt vid bsb, eller nästan i alla fall. Lisa halka bakåt och hamna i slagsmål, men vi hade nog båda en fin konsert. Mötte upp Natalie och hennes b med vän. Drog hem till oss, slog upp en flaska mousserande och myste


Och nu som pricken över i ska vi på julmarknad, tydligen dålig helg :D BIG love till tidernas bästa sambo, LISA!!



så sant



från klockan sex har vi städat. stoorstädat. det betyder dammat, dammsugit, moppat och putsat hela lägenheten. pust. inte ens en chokladpaus tog vi. men fan va fint vi har det nu.

LISA


sanna

Jag vill faktiskt bara tala om att jag älskar mitt liv, för er som inte redan visste det.


RSS 2.0